tirsdag 1. januar 2008

NYTT ÅR - NYE MULIGHETER!

Se, jeg gjør noe nytt, sier Herren. Det spirer allerede frem.
Det er en vidunderlig sannhet at Guds miskunnhet er uendelig - "den er ny hver morgen". Så Prøysens vise "Du ska få en dag i mårå" er helt bibelsk.
Og grunnen til at dette ikke bare er fine ord med gode intensjoner: Gud ble menneske (Jesusbarnet i krybben), sonet hele menneskehetens synd på et kors (påskebudskapet), slik at vi skulle slippe syndens ytterste konsekvens: evig død, og sto opp fra de døde (en bekreftelse på Guds aksept på frelsesverket). "For at hver den som tror på Han ikke skal gå fortapt, men ha EVIG LIV".

Alt dette handler om en virkelighet. Det er SANT! Takk og lov!!!! Og vi trenger å høre det om og om igjen. For dette er ikke noe som noe menneske kunne funnet på - eller som er naturlig menneskelig tankegang. Det er veldig vanskelig for oss som alltid vil fortjene alle ting - og aller helst klare oss selv (en følge av syndefallet). Men det er så enkelt - at selv den minst utrustede i denne verden kan fatte det. Og det er noe som er helt BOMBESIKKERT, vi kan stole på at vi er Guds frelste barn, når vi inviterer Jesus inn i våre hjerter. Det handler ikke om å gjøre så godt en kan, og så håpe at det en gang holder i oppgjørets time. Det vi kan få til, holder ikke overfor en Hellig Gud. Men det Jesus har gjort for oss, holder. Gud har bekreftet det ved å vekke Han opp fra de døde. Hvor finner du en parallell til dette i noen annen religion?
Hvor er Muhammed i dag? Hvor er Budda? For eksempel. Men Jesu grav er tom. (Den er aldri blitt funnet med rester av skjelett. Påstander om det er ikke bevisbare!) Det er historiske vitnespyrd fra dem som traff Han etter oppstandelsen - bl.a. over 500 "brødre" på en gang. Det er i dag mange vitnespyrd fra muhammedanere som har fått et møte med den levende Jesus, og som har "byttet" religion.

Jeg kunne pratet i timesvis om dette - det er så utrolig fantastisk - og så TROVERDIG. Det er ikke tilfeldig at Jesus kalte seg selv: Veien, SANNHETEN og Livet. Hvis du er en ærlig søker, har du et veldig løfte: "Den som leter, han finner. Den som banker på, for han skal det lukkes opp!" Men du må vite at det kan koste noe. De som tror på Jesus er ikke akkurat verdens mest populære mennesker. Men de har funnet LIVET, og har noe som holder gjennom alle vanskeligheter, ja selv gjennom døden. Og de som ikke vil ha noe med Gud å gjøre i dette livet, MÅ en gang møte Han uansett - som Dommer, og ikke som Frelser. Det er litt av en sjanse å ta - å tro at Gud ikke finnes!!

Ingen kommentarer: