torsdag 22. oktober 2009

Ida var en liten apekatt.


Av Peder A. Tyvand i bladet "Ordet og Israel" oktober 2009.

VÅREN 2009  ble det plutselig en voldsom oppmerksomhet rundt fossilet av den lille apekatten Ida.  Tirsdag 19. mai var dagen da Ida ble gjort kjent.  Jeg var på en konferanse i den svenske byen Strømstad den dagen, og hadde sett noen avisoverskrifter.  Så startet telefonoppringningene fra Norge.  Mange ville ha tak i meg fordi jeg er leder for skapelsesbevegelsen Origo Norge.  NRK skulle ha intervju i nyhetsmagasinet Ukeslutt.  De kristelige avisene skulle ha mine kommentarer.  Jeg bad dem vente en dag, så jeg kunne få satt meg inn i saken.

DEN NORSKE FOSSILFORSKEREN Jørn Hurum hadde sammen med fem utenlandske forskere presentert dette fossilet som ble kalt Ida, oppkalt etter Hurums egen datter.  Tirsdag 19. mai ble Ida lansert for den internasjonale pressen i New York.  Samme dag ble også den vitenskapelige fagartikkelen om Ida lagt ut på nettet, for å skape størst mulig blest om Ida.

IDA ER INGEN SLEKTNING  av mennesket eller sjimpansen, for den er ikke engang en ape, men en halvape.  Den er i slekt med halvapen Herr Nilsson i TV-serien om Pippi Langstrømpe av Astrid Lindgren.  Betegnelsen "apekatt" kan gjerne brukes om halvaper, fordi disse har lang hale og et bevegelsesmønter som ligner på kattedyr.  Sjimpanser og gorillaer beveger seg på en annen måte, for de har ingen hale.

IDA VAR IKKE NY.  Hun var blitt funnet allerede på 1980-tallet og blitt oppbevart av en privat samler inntil Jørn Hurum fikk henne til Norge for 4 500 000 norske skattekroner, brukt i et marked hvor det er mye svarte penger.

JEG HAR STIL OPP I MEDIA  syv ganger i forbindele med apekatten Ida, og har brukt humor ved å si:
- Halvapen Ida hadde en knøttliten hjerne uten plass for humor.  Hvis hun hadde hatt humor, ville hun ha ledd seg i hjel av å få høre at hun var vår stam-mor.

Humor er viktig fordi utviklingslæren er selvhøytidelig og helt humørløs.  Det er komisk at den umodne ungen Ida liksom skal være den vi stammer fra.

IDA-FORSKEREN Jørn Hurum påstår at Ida ikke var som andre halvaper, siden hun manglet "tannkam" og "pusseklo"  - et sett sammenvokste tenner og en spesiell finger til å klø pelsen med - ting som alle voksne halvaper visstnok skal ha.
Jørn Hurum mener at disse to manglene hos Ida plasserer henne mellom halvape og ape så hun blir en slags trekvart ape.  Men om Ida er mindre avansert enn andre halvaper, må hun vel være kvart-ape og ikke trekvart-ape?

LIGNENDE FOSSILER   er funnet tidligere, og de og Ida har nære slektninger som lever på Madagaskar.  Jørn Hurum kalte Ida for "et manglende mellomledd"  mellom halvaper og mennesker.  Han fikk gjennomgå fra sine venner darwinistene for akkurat det. Folk måtte ikke få inntrykk av at det manglet mellomledd mellom dyrene og menneskene.  Den kjente vitenskapsjournalisten sir David Attenborough tabbet seg ut ved å si om Ida:
- Mellomleddet som man tidligere ville ha sagt manglet, det mangler ikke nå lenger.

MEN NEI,  det var ingen som sa noe slikt på forhånd.  Ingen ville innrømme at det var noe tomrom - et gap som liksom Ida skulle tette igjen.
Ida gjorde oss derfor en tjeneste ved å røpe at de såkalte mellomleddene mellom dyr og mennesker er oppspinn.  Ida-saken viser at darwinistene prøver å dekke seg bak påskudd om at de allerede har alle mellomformene som de trenger -   samtidig som enkelte nye funn liksom skal bli til mellomformer etter at de er funnet.  Begrepet mellomformer er en tankebrist om at alle livsformer er halvfabrikata.  Darwinismen bygger på denne feilaktige tanken.

SKAPELSESFORENINGEN
Origo arrangerte et alternativt 200 års bursdagsselskap for Darwin:  "The Banana Darwin Party" i Misjonssalen i Oslo 12. februar med over 100 besøkende.  Det ironiske navnet på bursdagsselskapet vårt var valgt fordi Chrales Darwin "viste oss" at vi stammer fra treklatrende bananspisere.

I 2009 har Origo gitt ut to kritiske bøker om personen Charles Darwin og om hans lære:  darwinismen.  Vi har egne nettsider ved Darwinjubileet:

     http://www.darwin2009.no/

Darwinistene protesterte og mente at de eide navnet darwin2009.  Dette skapte spetakkel i riksmedia i fjor høst, men hittil i jubileumsåret 2009 har det vært helt tille.  Ingen Darwin-debatt.
Det norske folk utsettes for enfoldig Darwin-propaganga, blant annet med mange timelange programmer på NRK.

Ingen kommentarer: