lørdag 2. august 2008

Nordmenn flest har ikke hørt evangeliet.

Tingelstad Gamle Kirke. (Fotografert av min mann 01.08.08)

I Fokus (Innlegg i Dagen Magazinet 01.08.08)

FREMDELES I DAG fins det mennesker som betegner Norge som et «kristent land». Folk legger ulike ting i begrepet, men utsagnet grunnet seg formodentlig vesentlig på ordlyden i Grundlovens ¤2 som lyder:
«Den evangelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion. De Indvaanere, der bekjende sig til den, ere forpligtede til at opdrage deres Børn i samme.»
PÅ TROSS AV at vi i mange, mange år har hatt kristen undervisning i søndagsskole og skoleverk og forkynnelse i kirker og bedehus, tør jeg hevde den påstand at de fleste nordmenn likevel ikke har hørt evangeliet.
Jo da, de fleste har hørt om Jesus og majoriteten av nordmenn hevder at de tror at Gud fins. Men det å tro at Gud fins og å ha hørt om Jesus, frelser ingen. De fleste nordmenn har selvsagt også hørt om kristendommen, men kristendommen som religion frelser heller ingen.
Bibelen sier ingen steder at den som tror på kristendommen skal bli frelst.
FOR EN TID SIDEN fikk jeg be til frelse med en kvinne som hadde mange års erfaring innen alternative religioner. Hun var på leting etter svaret. Da jeg fikk forklare henne de gode nyhetene om at hun allerede var medregnet da Jesus døde på korset for våre synder, og at frelsen ligger i det å tro på Ham, åpnet hun sitt hjerte og tok imot Jesus som frelser.
Reaksjonen etterpå var påfallende: Er det virkelig så lett å bli frelst? Hvorfor har ingen fortalt meg dette før? Hvordan har jeg kunnet levd et helt liv uten å ha forstått hva evangeliet og frelse egentlig er for noe?
SVÆRT MANGE nordmenn tror på frelse gjennom gode gjerninger. De betrakter sitt eget liv og de gjerningene de har gjort, og ser for seg en vektskål. På de ene side de gode gjerningene; på den andre siden de dårlige. Spørsmålet blir da: Vil de gode gjerningene mine veie opp for de dårlige?
Dette har INGENTING med evangeliet å gjøre! Ei heller denne tanke at St. Peter står ved himmelens port for å vurdere om vi er verdige til å komme inn. Den saken er krystallklar: Ingen av oss er verdige, uansett hvor mange gode gjerninger vi måtte ha gjort. Bare èn er verdig: Jesus og Ham alene.
INGEN AV OSS har del i frelsen. Det eneste vi kan gjøre er å akseptere Guds frelsesmetode; ta imot den frelse Jesu vant for oss i blod på Golgata kors. Dette er virkelig frelse. Den dagen de fleste nordmenn og kvinner skjønner dette, vil de aldri forkaste det fantastiske budskapet om frelse og evig liv i Jesus.
Harald Mydland.
Troens Bevis

Ingen kommentarer: