tirsdag 23. september 2008

Hvordan ville Jesus stemt ved presidentvalget? How would Jesus vote for president?






Artikkel i "TOMORROW'S WORLD" September - Oktober 2008. Av Roderick C. Meredith. www.tomorrowsworld.org
(Oversatt av blogginnehaver Bestemor Aud)

Hvem kan lede oss ut av hengemyra av vår synkende moral, vår usikre økonomi, og de økende spenningene i vårt samfunn? I det USA forbereder seg til å velge en president, hvordan ville vår Frelser svare?

Over hele USA er kampanjen for presidentvalget i full gang. I måneder før demokratene holdt deres nominasjonsmøte i august og republikanerne holdt sin de første dagene av september, har media begynt å bombardere sansene våre med valg appeller: "Forandring vi kan tro på; Stem på Barack Obama!" eller: "Klar fra dag en: Stem på John McCain!"

Påstander og mot-påstander blir utvekslet. Talsmenn for den ene side sier deres motstander kun er en videreføring av en annen manns feilslåtte politikk. Tilhengere fra den andre siden sier den andre kandidaten er for venstreorientert og for uerfaren til å inneha stillingen som øverstkommanderende. Ondskapsfull "skittkastende" beskyldinger stempler en som en mulig ""Mansjurisk kandidat" som hjalp fienden under krigen, og den andre som en kameleon som ikke er ærlig om sine religiøse og nasjonale lojaliteter.

Hva skulle en sann kristen gjøre? Hvordan skal vi svare? Og mest viktig, hvordan ville Jesus Kristus svare i denne politisk ladede atmosfære?

Amerikanske tropper har vært i Irak i mer enn fem år. Burde de forlate landet? Og i tilfelle, hvordan? Den amerikanske økonomien blir mørbanket av gjeld og massiv internasjonal tap av tillit til dollarens sunnhet - og av Amerikas evne til å gjøre de rette valgene for å møte en kommende økonomisk nedgang. Hvem kan lede USA ut av hengemyra av dets moralske forfall, dets usikre økonomi, dets synkende livskvalitet og de økende sosiale, etniske og rasemessige spenningene som berører hele deres samfunnsstruktur? Hvem?

Vi trenger alle å være klar over at en sann kristen er en som Kristus lever i gjennom den Hellige Ånds kraft. Apostelen Paulus skrev: "Jeg er korsfestet med Kristus; jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg; Og det livet jeg nå lever i kjødet, lever jeg i troen på Guds Sønn, som elsket meg og gav seg selv for meg." (Galaterne 2: 20)

En sann kristen må lære å leve som Jesus Kristus faktisk levde - ikke slik mange feilaktig forestiller seg at Han kunne ha levd. Jesus selv fortalte oss: "Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som går ut av Guds munn." (Lukas 4: 4) Det sanne svaret på hvordan vi bør leve og fungere i en demokratisk nasjon finnes i Bibelen - Ordet inspirert av Gud. For vi ha ha "Kristi sinnelag" (Filipperne 2:5). Og Bibelen er åpenbaringen av Guds sinnelag - som forteller oss hvordan Faderen og Jesus Kristus virkelig tenker om de grunnleggende ting i livet.

Gjennom hele denne siste sommeren har amerikanerne blitt oversvømmet av budskap som overtaler velgere til å støtte den ene eller den andre kandidaten. Når vi ser på mennene som vil bli president, spør vi oss selv: "Tror han virkelig at han er egnet til å lede verdens eneste supermakt? Tror han at noen menneskelig skapning er egnet for oppgaven?

Hvor er Gud i alt dette?

Fra begynnelsen har menneskene prøvd å styre seg selv uten Guds direkte lederskap. De fleste bekjennende kristne skjønner ikke hva Jesus Kristus har å gjøre med det å regjere. For de har blitt fortalt mye mer om det "lille barn Jesus, født i en krybbe" enn de har om den bibelske Jesus Kristus som nå sitter ved Guds høyre hånd i himmelen (Apostlenes gjerninger 7: 55-56). Den virkelige Kristus vil snart komme igjen i majestetisk herlighet som den bokstavelige Kongenes Konge over hele jorden! For de fleste mennesker er Jesus ukjent.

Husk, svært få bekjennende kristne skjønner at Jesu evangelium var om verdens regjering. Ett av de dyktigste sataniske bedrag som noen gang er blitt spredd ut, er at Jesu Kristi budskap var hovedsakelig om Ham selv. Startpunktet for sann kristendom er å akseptere Jesu Kristi utgytte blod, etter en sann omvendelse (sjelden nevnt noe sted!)fra synd. Imidlertid er Jesu hovedbudskap - det evangeliet Han talte - sentrert på verdensregjering og hvert menneskes villighet til ekte overgivelse til Gud og til slutt å bli del av Hans gudommelige familie. Denne gudommelige regjering skal snart herske over hele denne jorda!

Fortsetter i neste innlegg.

Ingen kommentarer: